chrupiące ciasteczka kakaowe



Składniki na ok. 60 sztuk:

  • 200 g masła
  • 130 g cukru
  • 250g mąki
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
  • duża czubata łyżka kakao
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
Masło utzreć z cukrami na puch, dodać jajko. Zmiksowac krótko i dodac mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia. Miksować aż wszystko dobrze sie połączy (ciasto będzie bardzo gęste). Przekładac ciasto do pistoletu do ciastek lub szprycy i wycikać na blache posmarowaną margaryną. Piec około 6-7 minut w 170*C, wyjmowac kiedy będą lekko miękkie, ponieważ twardnieją w trakcie stygnięcia. 

6 komentarzy:

  1. Mmmm ,pychotkowe! :3

    OdpowiedzUsuń
  2. zrobiłaś mi smaka na takie ciasteczka...

    OdpowiedzUsuń
  3. Odpowiedzi
    1. kurcze fakycznie nie napisałam ile mąki.... zaraz odszukam przepis i dopisze. sorki

      Usuń
    2. Bardzo dobry przepis nareście wyszły mi ciasteczka jak ze sklepu i lepsze

      Usuń
    3. Mi się po upieczeniu rozsypują :(. Co zrobiłam nie tak? Może za mało mąki, bo ciasto nie było jakoś bardzo twarde... Ale dałam tyle, co w przepisie.

      Usuń