poniedziałek, 25 sierpnia 2014

buraczki z białą kapustą


Idealna do obiadu sałatka z trzech składników. Łatwa i jak na zaprawiane sałatki- szybka do zrobienia. 

Składniki:

  • 2 kg buraczków
  • 2 kg białej kapusty
  • 500 g cebuli
zalewa:
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki soli
  • 3 listki laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego
Buraczki ugotować i obrać. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kapustę i cebulę zeszatkować. Warzywa wymieszać. Składniki zalewy zagotować i wystudzić. Zalać warzywa i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie przełożyć do słoików i pasteryzować około kwadransa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zobacz także

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fb Pop-up