pasta z makreli i papryki


Pasta kanapkowa to moje ulubione danie na śniadanie. Do tego świeży chrupiący chlebek i więcej nic nie trzeba. Szczególnie lubię pasty rybne, dlatego robię ja na różne sposoby. Do tej dodałam paprykę i żółty ser. 

Składniki:
  • nieduża wędzona makrela
  • 3-4 łyżki startego żółtego sera
  • kawałek czerwonej papryki
  • kawałek cebuli
  • 2 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz
  • szczypiorek
Makrelę przebrać z ości. Czerwoną paprykę i ogórki pokroić w kosteczkę. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i przyprawić pieprzem. Solić już nie trzeba, ryba jest wystarczająco słona. 

4 komentarze:

  1. Fajny pomysł :) U mnie znajdziesz tradycyjny przepis na pastę z makreli z ogórkiem i cebulką - serdecznie zapraszam :D

    OdpowiedzUsuń
  2. moja rodzina uwielbia pasty kanapkowe przynajmniej wiemy co jemy bo te wszystkie wędliny robione na jedno kopyto bez smaku a ceny jak z kosmosu

    OdpowiedzUsuń