ciasto serowo-kokosowe


Kolejny przepis znaleziony w starych zapiskach. Jeśli lubicie kokosowe klimaty to ciasto będzie Wam na pewno smakowało. 

* foremka 25*34 cm lub mniejsza
Składniki:
  • 200 g cukru pudru
  • 100 g masła
  • 7 jajek
  • 1 torebka budyniu waniliowego
  • 250 g mielonego białego sera
  • 200 g drobnego kokosu
  • puszka brzoskwiń 
  • 2 galaretki brzoskwiniowe
Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzeć z cukrem pudrem a następnie z żółtkami. Dodać budyń, kokos i ser, zmiksować. Z białek ubić pianę i delikatnie wmieszać w ciasto. Przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180*C około 40 minut. Wystudzić. Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wody. Na cieście ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką. 


2 komentarze: