francuska zapiekanka z salami


Ekspresowa zapiekanka na cieście francuskim, z dużą ilością pieczarek i moim ulubionym salami. Idealna gdy mamy mało czasu na przygotowanie obiadu lub kolacji. 

Składniki:
  • arkusz ciasta francuskiego
  • 200 g pieczarek
  • cebula
  • kilka plasterków salami
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki startej mozzarelli
  • łyża oleju
  • sól, pieprz
Pieczarki pokroić na plasterki. Cebulę pokroić w plasterki. Podsmażyć na oleju, dodać pieczarki, przyprawić. Ciasto francuskie rozłożyć na blaszce z piekarnika , zawinąć boki do środka. Rozłożyć pieczarki, salami i pomidorki. Pospać mozzarellą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec aż ciasto się zarumieni, czyli około 20-25 minut. 

2 komentarze: