tag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post4915107494467579461..comments2024-03-28T20:29:16.900+01:00Comments on Domowa Cukierenka : "symfonia" - składany sernik bakaliowyMagdalena Imielińskahttp://www.blogger.com/profile/05434212803628380079noreply@blogger.comBlogger36125tag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-41267994086041610892016-12-05T14:39:42.962+01:002016-12-05T14:39:42.962+01:00Bakalii tyle ile chcesz, ale dość duzo bo w końcu ...Bakalii tyle ile chcesz, ale dość duzo bo w końcu ma byc bakaliowe 😊 Magdalena Imielińskahttps://www.blogger.com/profile/05434212803628380079noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-23225365134861730062016-12-05T13:12:21.807+01:002016-12-05T13:12:21.807+01:00Witam. Zamierzam upiec to zapewne pyszne ciacho. M...Witam. Zamierzam upiec to zapewne pyszne ciacho. Mam tylko pytanie.Ile gram dać bakalii ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-13000925701218512892015-10-18T18:42:00.156+02:002015-10-18T18:42:00.156+02:00Ciasto wygląda bardzo smakowicie, zastanawiam się ...Ciasto wygląda bardzo smakowicie, zastanawiam się jednak nad tym, jak upieczony sernik umieścić na cieście orzechowym, żeby się nie połamał?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-80834152045163824212014-10-08T17:14:53.826+02:002014-10-08T17:14:53.826+02:00no takiego cuda jeszcze nie jadłam, wygląda niebia...no takiego cuda jeszcze nie jadłam, wygląda niebiańsko………a uwielbiam serniki z bakaliami<br />http://bit.ly/pakietmedycznyBeata Hawrylkohttps://www.blogger.com/profile/12055744604848136224noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-38709869487173425972014-04-25T21:16:08.388+02:002014-04-25T21:16:08.388+02:00Dziękuję za odpowiedź :-)Dziękuję za odpowiedź :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-71957302491388808192014-03-31T07:07:41.825+02:002014-03-31T07:07:41.825+02:00ja peikę w kwadratowej foremce ze zdejmowaną obręc...ja peikę w kwadratowej foremce ze zdejmowaną obręcza i nie mam pronblemu z wyciąganiem. Jak pieczesz w zwykłej to daj tyle papieru, żeby wystawał ponad formę i potem jak wystygnie to wyciągniesz go za papier, najlepiej we dwie osoby, żeby się nie połamałMagdalena Imielińskahttps://www.blogger.com/profile/05434212803628380079noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-83680242026467111552014-03-18T12:21:45.203+01:002014-03-18T12:21:45.203+01:00Witaj Klementynko! Mam jedno pytanie dotyczące ser...Witaj Klementynko! Mam jedno pytanie dotyczące sernika- jak wyjąć sernik z blaszki w całości żeby się nie rozerwał , bo na pewno nie jest tak łatwo jak z biszkoptem , a trzeba go jakoś wyjąć żeby przełożyć z resztą składników ?<br />donianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-42377409516827398052013-12-14T14:10:47.000+01:002013-12-14T14:10:47.000+01:00aha juz wszystko wiem :) nalezy tylko proszek budy...aha juz wszystko wiem :) nalezy tylko proszek budyniowy wymieszac z mlekiem i taki rozrobiony wlac do masy serowej :) dziekuje za wszystko. mam nadzieje ze wszystko sie uda i wyjdzie taki jak Pani :)NATUSKAhttps://www.blogger.com/profile/15749481941209477585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-1954982141431280132013-12-14T11:47:54.451+01:002013-12-14T11:47:54.451+01:00migdały są w kauflandzie. Ser po upieczeniu jest w...migdały są w kauflandzie. Ser po upieczeniu jest wilgotny ale nie rzadki. A co do budyniu to prosze dokładnie przeczytać przepis....Magdalena Imielińskahttps://www.blogger.com/profile/05434212803628380079noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-88713268366098669682013-12-14T11:08:43.725+01:002013-12-14T11:08:43.725+01:00a co do tych orzechow/migdalow to mozna w sklepie ...a co do tych orzechow/migdalow to mozna w sklepie kupic calkowicie zmielone na piasek :) a co do masy serowej to mam takie pytanie, czy po upieczeniu jest zbity czy rzadki/ bo widze ze w przepisie jest duzo skladnikow plynnych... a czy budyn mam tylko rozrobic w mleku czy go ugotowac?NATUSKAhttps://www.blogger.com/profile/15749481941209477585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-72663003786391230732013-12-14T11:05:54.317+01:002013-12-14T11:05:54.317+01:00dziekuje za odpowiedz :) a co do tej maki krupczat...dziekuje za odpowiedz :) a co do tej maki krupczatki to ja np slyszalam ze ona najlepsza jest do kruchych ciast... teraz to juz sama nie wiem czy uzyc zwykla tortowa czy krupczatke tak jak Pani :/NATUSKAhttps://www.blogger.com/profile/15749481941209477585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-43446254329214224102013-12-14T10:24:16.844+01:002013-12-14T10:24:16.844+01:00orzechów raczej na piasek nie zmielisz bo są tłust...orzechów raczej na piasek nie zmielisz bo są tłuste. Ja mielę w młynku do kawy. Mozesz też zetrzeć na drobnej tarce. Spróbuj z migdałami,może się uda, ja nie próbowałam ale wydaje mi się że to bez różnicy, bo inne ciasta na migdałach wychodziłyMagdalena Imielińskahttps://www.blogger.com/profile/05434212803628380079noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-81824829734242619772013-12-13T22:30:34.382+01:002013-12-13T22:30:34.382+01:00a czy do tego ciasta orzechowego dawala Pani calko...a czy do tego ciasta orzechowego dawala Pani calkowicie zmielone na piasek orzechy? czyli podsumowujac... zamiast orzechow moge uzyc migdalow?NATUSKAhttps://www.blogger.com/profile/15749481941209477585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-37817032822084683192013-12-13T22:26:57.925+01:002013-12-13T22:26:57.925+01:00ale widze ze w przepisie Pani uzyla wlasnie krupcz...ale widze ze w przepisie Pani uzyla wlasnie krupczatki. jja zawsze do biszkoptow daje tortowa :) nie napisala Pani czy ta pierwsza Pani odpowiedz "chyba tak" dotyczy zmielonych migdalow?NATUSKAhttps://www.blogger.com/profile/15749481941209477585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-63882044423763632742013-12-13T21:51:53.436+01:002013-12-13T21:51:53.436+01:00ciasto orzechowe jest miękkie jak biszkopt . Jeżel...ciasto orzechowe jest miękkie jak biszkopt . Jeżeli chodzi o mąkę to do biszkoptów niby lepsza jest krupczatka, ale ja przeważnie robię ze zwykłej. Magdalena Imielińskahttps://www.blogger.com/profile/05434212803628380079noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-37724003935219260472013-12-13T18:27:20.805+01:002013-12-13T18:27:20.805+01:00rozumiem ze pierwsza Pani odpowiedz "chyba ta...rozumiem ze pierwsza Pani odpowiedz "chyba tak" dotyczyla zmielonych migdalow tak? ostatnie pytanko mam: czy ciasto orzechowe po upieczeniu jest twarde czy to jest biszkopt miekki? a czy jest ogolnie jakas roznica jesli chodzi o krupczatke i o make tortowa? NATUSKAhttps://www.blogger.com/profile/15749481941209477585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-7623772244670718202013-12-13T07:37:12.549+01:002013-12-13T07:37:12.549+01:00budynie bez cukru, możesz zwykłą mąkę zamiast krup...budynie bez cukru, możesz zwykłą mąkę zamiast krupczatkiMagdalena Imielińskahttps://www.blogger.com/profile/05434212803628380079noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-55147381299958848912013-12-13T07:36:30.941+01:002013-12-13T07:36:30.941+01:00chyba tak:)
chyba tak:)<br />Magdalena Imielińskahttps://www.blogger.com/profile/05434212803628380079noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-4825806804443507222013-12-12T19:32:52.778+01:002013-12-12T19:32:52.778+01:00mam jeszcze jedno dosyc istotne pytanko, czy zamia...mam jeszcze jedno dosyc istotne pytanko, czy zamiast zmielonych orzechow do ciasta orzechowego moge uzyc np zmielonych na proszek migdalow? prosze o szybka odpowiedz :)NATUSKAhttps://www.blogger.com/profile/15749481941209477585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-89040238436491562472013-12-12T13:03:03.011+01:002013-12-12T13:03:03.011+01:00czy do ciasta orzechowego zamiast maki krupczatki ...czy do ciasta orzechowego zamiast maki krupczatki mozna dodac zwykla tortowa? i czy budynie powinny byc bez cukru kupione czy z cukrem?NATUSKAhttps://www.blogger.com/profile/15749481941209477585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-31079154494966583592013-12-11T17:50:22.314+01:002013-12-11T17:50:22.314+01:00dzieki za tak szybka odpowiedz... mam nadzieje ze ...dzieki za tak szybka odpowiedz... mam nadzieje ze jest pyszny :)NATUSKAhttps://www.blogger.com/profile/15749481941209477585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-22235283029866045602013-12-11T15:08:06.109+01:002013-12-11T15:08:06.109+01:00jasne, że możesz:) kwestia gustu i Twojej wyobraźn...jasne, że możesz:) kwestia gustu i Twojej wyobraźni:) tylko dobrze je odsącz:)Magdalena Imielińskahttps://www.blogger.com/profile/05434212803628380079noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-21924778742846189412013-12-11T14:49:42.864+01:002013-12-11T14:49:42.864+01:00a takich z puszki w syropie nie moge uzyc?a takich z puszki w syropie nie moge uzyc?NATUSKAhttps://www.blogger.com/profile/15749481941209477585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-31933310818426170532013-12-11T13:25:39.948+01:002013-12-11T13:25:39.948+01:00kandyzowanie są takie suche, słodkie sprzedawane w...kandyzowanie są takie suche, słodkie sprzedawane w paczkach jak rodzynki, ale możesz je pominąćMagdalena Imielińskahttps://www.blogger.com/profile/05434212803628380079noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-24252959419877172172013-12-11T13:25:08.158+01:002013-12-11T13:25:08.158+01:00około 25 minut w 175*Cokoło 25 minut w 175*CMagdalena Imielińskahttps://www.blogger.com/profile/05434212803628380079noreply@blogger.com