tag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post2979968476704027379..comments2024-03-28T20:29:16.900+01:00Comments on Domowa Cukierenka : ciasto "prince polo"Magdalena Imielińskahttp://www.blogger.com/profile/05434212803628380079noreply@blogger.comBlogger40125tag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-72503652860157889302017-12-18T13:26:10.634+01:002017-12-18T13:26:10.634+01:00Na początku też obawiałam się, że 3,5 szklanki mle...Na początku też obawiałam się, że 3,5 szklanki mleka to za dużo (tak podpowiadało mi doświadczenie), ale postanowiłam trzymać się przepisu i budyń wyszedł bardzo ładny. Jeśli chodzi o ilość mąki, to dodałam kopiaste łyżki jednej i drugiej. <br />Biszkopt wyszedł niski, ale bez problemu dało się go przeciąć na pół. To najmniej interesująca część tego ciasta, więc im jej mnie tym lepiej;). <br />Jakie w smaku jeszcze nie wiem. Jestem w trakcie robienia kremu;). Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06798507344389045511noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-8004122602620318752017-10-31T19:56:22.210+01:002017-10-31T19:56:22.210+01:00Upiekłam to ciasto w formie tortu. Co prawda biszk...Upiekłam to ciasto w formie tortu. Co prawda biszkopt zrobiłam po swojemu, bez proszku do pieczenia, ale reszta wg przepisu. Dokładnie te same proporcje na formę o średnicy 25 cm. Warstwa bezowa wyszła wysoka, piekłam ją 10 minut dłużej. Powiem szczerze, że trochę się obawiałam, czy będzie smacznie, ale tort wyszedł rewelacyjny! Bardzo polecam i pozdrawiam :) Aha, po przeczytaniu komentarzy na wszelki wypadek dałam pół szklanki mleka mniej. Masa była zwarta, a po kilku godzinach w lodówce cały tort trzymał się idealnie :)Trzeci Talerz - podkarpacki blog kulinarnyhttps://www.blogger.com/profile/12740354068586566799noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-54531810013271120902017-03-10T20:20:46.523+01:002017-03-10T20:20:46.523+01:00Żółtka powodują, że budyń jest gęsty, więc ta iloś...Żółtka powodują, że budyń jest gęsty, więc ta ilość mleka jest jak najbardziej ok. Zrobię to ciasto za tydzień na urodziny :) Pozdrawiam. Asia Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-13663688588659831822016-12-04T17:41:47.657+01:002016-12-04T17:41:47.657+01:00Wszyscy piszą, że bardzo drogie. Najdroższe to chy...Wszyscy piszą, że bardzo drogie. Najdroższe to chyba 13 jajek, pozostałe - w większości znajdzie się te składniki w domu (no może jeszcze czekolady i wafelki do tego). Czy czasochłonne? Przepis wydaje się krótki i zwięzły, więc nie powinno się go ciężko robić. Przepis dodaję do obserwowanych, kiedyś na pewno spróbuję.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-83010461446500373762016-02-26T15:41:47.673+01:002016-02-26T15:41:47.673+01:00Zrobiłam to ciasto wg przepisu, za mało wyrosło, n...Zrobiłam to ciasto wg przepisu, za mało wyrosło, nie bardzo dało się je przekroić, dlatego dałam je całe na spód. Poza tym w smaku...żadna rewelacja. Drogi i moim zdaniem bardzo pracochłonny. Jak dla mnie nic wyjątkowego.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05652298984982478905noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-45403553945496900412016-01-27T11:42:09.723+01:002016-01-27T11:42:09.723+01:00Pyszne ciasto! :) Jestem początkującym "pieka...Pyszne ciasto! :) Jestem początkującym "piekaczem", a wyszło idealnie:) Budyń bez zarzutów. Jedynie w przepisie brakowało mi trochę szczegółów. Np.: Z żołtek, cukru, mąki, skrobii i mleka ugotować budyń... No i jak ten budyń ugotować, wszystko zmieszać i zagotować? ;) Na szczęście Mama jak zawsze okazała się niezawodnym wsparciem :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-76361424816440916792016-01-20T08:08:39.185+01:002016-01-20T08:08:39.185+01:00Mam pytanie a co z czekoladą biała i gorzką??Mam pytanie a co z czekoladą biała i gorzką??Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-91616389073047493662016-01-16T22:36:46.744+01:002016-01-16T22:36:46.744+01:00Biszkopt- jak długo piec i w ilu stopniach, mam ku...Biszkopt- jak długo piec i w ilu stopniach, mam kuchenkę gazowąDorotahttps://www.blogger.com/profile/18152607871454111899noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-12930884513397871072016-01-14T13:39:06.655+01:002016-01-14T13:39:06.655+01:00Konsystencja budyniu jest przy wielu ciastach kwes...Konsystencja budyniu jest przy wielu ciastach kwestią sporną... Ale cieszę się że Tobie się udało i smakowało. Magdalena Imielińskahttps://www.blogger.com/profile/05434212803628380079noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-3116788782839207402016-01-14T13:36:16.251+01:002016-01-14T13:36:16.251+01:00Polecam zastąpić orzechami lub migdalamiPolecam zastąpić orzechami lub migdalamiMagdalena Imielińskahttps://www.blogger.com/profile/05434212803628380079noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-90804600457019276862016-01-14T13:35:46.859+01:002016-01-14T13:35:46.859+01:00Ciasto przepyszne. Nie rozumiem jak niektórzy narz...Ciasto przepyszne. Nie rozumiem jak niektórzy narzekają na zbyt rzadki budyń. Ja użyłam kopiate łyżki maki i wyszedł idealny. Ilość mleka nie zmniejszałam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-10863409006068373112016-01-14T13:34:40.596+01:002016-01-14T13:34:40.596+01:00można pominąć kokos? Nie lubimy go:)można pominąć kokos? Nie lubimy go:)agarzhttps://www.blogger.com/profile/04789427873820139283noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-64634123739143090222016-01-14T13:34:39.045+01:002016-01-14T13:34:39.045+01:00można pominąć kokos? Nie lubimy go:)można pominąć kokos? Nie lubimy go:)agarzhttps://www.blogger.com/profile/04789427873820139283noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-19272498939268149042016-01-11T15:59:40.805+01:002016-01-11T15:59:40.805+01:00Jak każde ciasto na papierze do pieczenia. Jak każde ciasto na papierze do pieczenia. Magdalena Imielińskahttps://www.blogger.com/profile/05434212803628380079noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-62002686288185248442016-01-11T15:28:22.527+01:002016-01-11T15:28:22.527+01:00Ta wkladke batonikowa piec w piekarniku na papierz...Ta wkladke batonikowa piec w piekarniku na papierze jak to zrobic?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17883467036692734511noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-43183621925970980152015-10-27T13:51:38.195+01:002015-10-27T13:51:38.195+01:00Zrobiłam to ciasto i wyszło pyszne :):) a co do te...Zrobiłam to ciasto i wyszło pyszne :):) a co do tego budyniu to u mnie też było ok :) chyba trzeba większą łyżką tą mąkę dodawać :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00654780608957899170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-30800883861883016952015-04-30T22:01:26.348+02:002015-04-30T22:01:26.348+02:00hej! robiłam to ciasto, wyszło pysznie. Co do budy...hej! robiłam to ciasto, wyszło pysznie. Co do budyniu to wyszedł mi trochę rzadszy ale po dodaniu masła, wafelków i czekolady był w sam raz, jednak na drugi raz dam więcej mąki :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-82656602129566912782014-11-17T17:49:08.522+01:002014-11-17T17:49:08.522+01:00Ciasto naprawdę rewelacja,robiłam je nie raz i każ...Ciasto naprawdę rewelacja,robiłam je nie raz i każdy się nim zachwyca.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-91584544090285082072014-11-08T12:02:58.251+01:002014-11-08T12:02:58.251+01:00Wystarczy porządnie wymieszać rózgą. Można utrzeć ...Wystarczy porządnie wymieszać rózgą. Można utrzeć mikserem, ale obejdzie się bez tegoMagdalena Imielińskahttps://www.blogger.com/profile/05434212803628380079noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-25409688134808169672014-11-08T08:51:37.178+01:002014-11-08T08:51:37.178+01:00Jaki jest sposób przygotowania budyniu do kremu? Z...Jaki jest sposób przygotowania budyniu do kremu? Zoltka i resztę należy ubijać mikserem czy po prostu mieszać łyżką?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-44557922228428664812014-10-11T19:25:17.254+02:002014-10-11T19:25:17.254+02:00Ciasto mega pyszne:) kazdy kto zalapal sie na kawa...Ciasto mega pyszne:) kazdy kto zalapal sie na kawalek chcial wiecej i wiecej i tak 1dzien i ciasta nie ma;p polecamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-17892975802229213852014-07-21T06:58:56.270+02:002014-07-21T06:58:56.270+02:00dziękuję za komentarz i opinię. Co do budyniu to r...dziękuję za komentarz i opinię. Co do budyniu to robiłam to ciasto kilka razy i zawsze był wystarczająco gęsty, więc nie wiem dlaczego niektorym nie pasuje.... moze za małe łyżki mieli....Magdalena Imielińskahttps://www.blogger.com/profile/05434212803628380079noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-79458439599635077592014-07-18T22:42:31.903+02:002014-07-18T22:42:31.903+02:00Niebo w gębie! To ciasto jest wyśmienite! Będzie c...Niebo w gębie! To ciasto jest wyśmienite! Będzie często gościć na moim stole!<br />Co do budyniu, to pierwsze trzeba zrobić, żeby potem się wypowiadać!!Magdanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-6115738141533930452014-05-23T17:37:56.133+02:002014-05-23T17:37:56.133+02:00zdecydowanie do kremu dodałabym mniejszą ilość mle...zdecydowanie do kremu dodałabym mniejszą ilość mleka xDAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-37843605391967186232014-05-07T10:41:56.462+02:002014-05-07T10:41:56.462+02:00hmm.......piekłam go dwa czy trzy razy ale zawsze ...hmm.......piekłam go dwa czy trzy razy ale zawsze było dobrze. Magdalena Imielińskahttps://www.blogger.com/profile/05434212803628380079noreply@blogger.com