tag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post4656154953569440839..comments2024-03-25T20:44:21.908+01:00Comments on Domowa Cukierenka : leśny mech- ciasto ze szpinakiem i granatemMagdalena Imielińskahttp://www.blogger.com/profile/05434212803628380079noreply@blogger.comBlogger82125tag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-85036815110305466022018-06-07T09:24:22.927+02:002018-06-07T09:24:22.927+02:00Zrobiłem cisto według przepisu, szpinak odcisnąłem...Zrobiłem cisto według przepisu, szpinak odcisnąłem przez gazę bardzo mocno, był suchy, nie blendowałem i nie dodawałem oleju, po wyciągnięciu z piekarnika opadło, było niedopieczone i bardzo mokre, w piekarniku było 1godz 10 min, robiłem 3 razy i za każdym razem jet to samo, co może być przyczyną ? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-3695866142778543492017-04-23T12:22:57.777+02:002017-04-23T12:22:57.777+02:00czy białka lepiej przed miksowaniem ubić oddzielni...czy białka lepiej przed miksowaniem ubić oddzielnie????? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-27462136275687675042017-04-13T14:28:46.395+02:002017-04-13T14:28:46.395+02:00dzien dobry a gdyby do masy dodac mascarpone? ;)dzien dobry a gdyby do masy dodac mascarpone? ;)magdahttps://www.blogger.com/profile/07172095876111110379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-16855203612502187032017-03-25T21:11:50.310+01:002017-03-25T21:11:50.310+01:00zabieram się do pieczenia
zabieram się do pieczenia<br /><br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-89788852724052750272017-03-02T13:42:59.658+01:002017-03-02T13:42:59.658+01:00ja mam takie pytanko
co to ejst ta masa jajeczna b...ja mam takie pytanko<br />co to ejst ta masa jajeczna bo mam w planie zrobic to ciastoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-24045874435305495562017-02-12T16:43:59.098+01:002017-02-12T16:43:59.098+01:00A do masy można dodać jogurt grecki?A do masy można dodać jogurt grecki?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-42164095024275953162017-01-06T18:20:18.046+01:002017-01-06T18:20:18.046+01:00A ja mam pytanie laika czy zoltka i bialka osobno?...A ja mam pytanie laika czy zoltka i bialka osobno? A potem polaczyc?Iza Bhttps://www.blogger.com/profile/01130586122620611848noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-29434539479065178972016-12-20T08:42:02.805+01:002016-12-20T08:42:02.805+01:00a czy można użyć świeżego szpinaku? a czy można użyć świeżego szpinaku? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-56179935184961527632016-05-03T16:16:13.721+02:002016-05-03T16:16:13.721+02:00Jadłam na weselu i jest przepyszne!! Czas chyba zr...Jadłam na weselu i jest przepyszne!! Czas chyba zrobić go samemu czytając przepis nie jest skomplikowany :) czyli taki jak lubię :) co można dać zamiast granatu? :) Nataliahttps://www.blogger.com/profile/08028928933745992431noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-29970266858894597592016-03-25T21:57:17.959+01:002016-03-25T21:57:17.959+01:00Super przepis wszystko wyszlo jak nalezy. Idealne ...Super przepis wszystko wyszlo jak nalezy. Idealne proporcje. I fakt zblendowany szpinak daje super kolorek. Annahttps://www.blogger.com/profile/17382520074612258347noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-32488320831514432792016-03-21T13:18:47.091+01:002016-03-21T13:18:47.091+01:00CZY MOZE BYC BEZ BENDERA CZY MOZE BYC BEZ BENDERA Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07972412519920438722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-6283281678567590112015-12-30T11:43:30.829+01:002015-12-30T11:43:30.829+01:00Dlaczego chcecie sobie utrudniać? Cale jajka tak j...Dlaczego chcecie sobie utrudniać? Cale jajka tak jak w przepisie jest napisane. Magdalena Imielińskahttps://www.blogger.com/profile/05434212803628380079noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-22719970910437347792015-12-30T11:32:49.411+01:002015-12-30T11:32:49.411+01:00czy cale jajka zmiksować z cukrem czy najpierw ubi...czy cale jajka zmiksować z cukrem czy najpierw ubić białka a później dodać żółtka i cukier?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-58415248853295473532015-12-30T11:31:52.838+01:002015-12-30T11:31:52.838+01:00Czy cale jajka ubijać z cukrem czy najpierw ubić b...Czy cale jajka ubijać z cukrem czy najpierw ubić białka a później dodać żółtka i cukier?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18065779298035535412noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-88514895440707852662015-12-08T09:11:49.598+01:002015-12-08T09:11:49.598+01:00Ciasto robi piorunujące wrażenie. Niedługo spodzie...Ciasto robi piorunujące wrażenie. Niedługo spodziewam się nalotu przyjaciół więc chyba ich uraczę tym wypiekiem. Mam tylko nadzieję, że mi się uda. WOW nie mogę wyjść z podziwu. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13288805592694925087noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-24940514973964448012015-12-02T19:54:27.740+01:002015-12-02T19:54:27.740+01:00Witam ciasto jest pyszne ,no ale już tyle razy rob...Witam ciasto jest pyszne ,no ale już tyle razy robiła ze zbrzydlo wiec zamiast szpinaku dałam orzechy pokruszone i rodzynki zobaczymy co wyjdzie :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-29456962997907575752015-11-05T18:02:43.213+01:002015-11-05T18:02:43.213+01:00ciasto jest bardzo proste bardzo smaczne i pięknie...ciasto jest bardzo proste bardzo smaczne i pięknie wygląda<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-55074104203239675002015-10-17T19:37:49.162+02:002015-10-17T19:37:49.162+02:00Upiekłam dzisiaj ciasto a na jutro jest mi potrzeb...Upiekłam dzisiaj ciasto a na jutro jest mi potrzebne czy mam dzisiaj przełożyć ciasto śmietaną czy dopiero jutro. Czy ono ma się przegryźć P.s. ciasto wyszło super zielone smak szpinaku jest lekko wyczuwalnyAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-89976725190262066482015-10-16T12:13:09.109+02:002015-10-16T12:13:09.109+02:00Ze swiezego szpinaku wychodzi fantastycznie zielon...Ze swiezego szpinaku wychodzi fantastycznie zielony. Ja najpierw go myje,odcinam ogonki, rwe na drobniejsze kawalki i blenduje,starajac sie aby nie bylo widocznych kawalkow. Pozniej dosc mocno odciskam przez sciereczke i dodaje do masy jajecznej ubitej z cukrem i z dodanym olejem. Na sam koniec dosypuje make,ale stopniowo - jesli szpinak jest mocno odsaczony wsypuje jej mniej,aby ciasto nie bylo zbyt geste :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07970997256567897587noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-45332317871659897352015-10-16T12:11:45.850+02:002015-10-16T12:11:45.850+02:00Ze swiezego szpinaku wychodzi fantastycznie zielon...Ze swiezego szpinaku wychodzi fantastycznie zielony. Ja najpierw go myje,odcinam ogonki, rwe na drobniejsze kawalki i blenduje,starajac sie aby nie bylo widocznych kawalkow. Pozniej dosc mocno odciskam przez sciereczke i dodaje do masy jajecznej ubitej z cukrem i z dodanym olejem. Na sam koniec dosypuje make,ale stopniowo - jesli szpinak jest mocno odsaczony wsypuje jej mniej,aby ciasto nie bylo zbyt geste :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07970997256567897587noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-7198635471018027562015-10-14T12:23:13.565+02:002015-10-14T12:23:13.565+02:00Zrobiłam wczoraj. Wyszło pyszne:) Żaden zakalec.
...Zrobiłam wczoraj. Wyszło pyszne:) Żaden zakalec.<br /> <br />Szpinak zblędowałam z olejem.<br />Najpierw zmiksowałam białka, później dodałam żółtka a na końcu dodałam cukier. Wyszła gęsta, puszysta masa.<br />Śmietana i mascarpone x 2.<br />DZIEKUJĘ ZA PRZEPISAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-68595389893703603822015-10-11T12:23:02.225+02:002015-10-11T12:23:02.225+02:00U mnie niestety wyszedł zakalec :( Jakieś porady ż...U mnie niestety wyszedł zakalec :( Jakieś porady żeby następnym razem tego uniknąć?Nataliahttps://www.blogger.com/profile/13369324002342683577noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-84655994648751854952015-09-09T22:29:28.066+02:002015-09-09T22:29:28.066+02:00Bzdura. Ja otrzymałąm taki kolor bez żadnych barwn...Bzdura. Ja otrzymałąm taki kolor bez żadnych barwnikówAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-10317291058385036672015-07-18T21:08:11.705+02:002015-07-18T21:08:11.705+02:00Nie wiem ciężko mi powiedziec bo nie wiem jak robi...Nie wiem ciężko mi powiedziec bo nie wiem jak robiłaś<br /> może za niska temperatura. Magdalena Imielińskahttps://www.blogger.com/profile/05434212803628380079noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6618786850056883492.post-17619459416906443982015-07-18T20:55:31.280+02:002015-07-18T20:55:31.280+02:00pieke juz ponad godzine i caly czas plynne w srodk...pieke juz ponad godzine i caly czas plynne w srodku:( co zrobiłam nie tak;/?Anonymousnoreply@blogger.com