pasta kanapkowa z konserwy


Moja rodzina bardzo lubi pasty kanapkowe. Tradycyjne jajeczna i rybna już nam się przejadły więc trochę poeksperymentowałam. Pasta z konserwy mięsnej jest kremowa i delikatna, ale jej smak zaostrzyłam chrzanem i chrupiącą rzodkiewką.

Składniki:

  • 120 g konserwy mięsnej (np. szynka mielona)
  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 5-6 rzodkiewek
  • 1 łyżeczka ostrego chrzanu
  • kilka gałązek koperku
  • sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo, obrać. Konserwę pokroić na mniejsze kawałki. Dodać jajka, majonez i chrzan. Zmiksować na pastę. Rzodkiewkę pokroić w kostkę, koperek drobno posiekać. Dodać do pasty. Doprawić do smaku. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz