Moja rodzina bardzo lubi pasty kanapkowe. Tradycyjne jajeczna i rybna już nam się przejadły więc trochę poeksperymentowałam. Pasta z konserwy mięsnej jest kremowa i delikatna, ale jej smak zaostrzyłam chrzanem i chrupiącą rzodkiewką.
Składniki:
- 120 g konserwy mięsnej (np. szynka mielona)
- 4 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 5-6 rzodkiewek
- 1 łyżeczka ostrego chrzanu
- kilka gałązek koperku
- sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo, obrać. Konserwę pokroić na mniejsze kawałki. Dodać jajka, majonez i chrzan. Zmiksować na pastę. Rzodkiewkę pokroić w kostkę, koperek drobno posiekać. Dodać do pasty. Doprawić do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz