pieczywo

Smak i zapach świeżo upieczonego chleba zawsze kojarzy mi się z domem, dzieciństwem, wsią. Wbrew pozorom pieczenie w domu nie jest ani trudne ani czasochłonne. Na początek warto zacząć od pieczywa na drożdżach, bo jest najprostsze a później można modyfikować je dodając różne dodatki, ziarna, pestki, mąki.

Obecnie na rynku jest mnóstwo rodzajów mąki, z różnych ziaren, o różnych cenach.  Można też kupić gotowe mieszanki.
 TUTAJ zobaczcie jakie są dostępne, na pewno znajdziecie coś dla siebie i będziecie wiedzieć czego wypatrywać w sklepie.   (Klik)


bułki ze smażoną cebulką








chleb pszenno-żytni z makiem





pszenne bułeczki z makiem











chleb z garnka











graham








łatwy chlebek cebulowy








chlebek na zsiadłym mleku








żywiecki chleb z ziemniakami 






bułeczki jogurtowe z czosnkiem 







pomidorowe bułeczki ślimaczki





bułeczki na piwie
bułeczki owsiane







bułki na majonezie







chleb litewski (na drożdżach)







bułeczki z masełkiem czosnkowym







bułki z oliwkami







ślimaczki ze szpinakiem







bułki mleczne z sezamem

maślane bułeczki z kruszonką








bułki pszenne z siemieniem






bułeczki z cukinią i ziołami







żytnie bułeczki z zaparzanej mąki






bułki z farszem z boczku i pieczarek








pszenne półbagietki








chałka z cynamonową kruszonką








cebularze z salami pepperoni









bułeczki ziołowe z serem








bułki jogurtowe z czarnuszką







nocne bułeczki








śląskie bułeczki








chleb na drożdżach








chleb pszenno-żytni z siemieniem








chlebek owsiany z czarnuszką








rogale maślano-miodowe


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz