Smak i zapach świeżo upieczonego chleba zawsze kojarzy mi się z domem, dzieciństwem, wsią. Wbrew pozorom pieczenie w domu nie jest ani trudne ani czasochłonne. Na początek warto zacząć od pieczywa na drożdżach, bo jest najprostsze a później można modyfikować je dodając różne dodatki, ziarna, pestki, mąki.
Obecnie na rynku jest mnóstwo rodzajów mąki, z różnych ziaren, o różnych cenach. Można też kupić gotowe mieszanki.
TUTAJ zobaczcie jakie są dostępne, na pewno znajdziecie coś dla siebie i będziecie wiedzieć czego wypatrywać w sklepie. (Klik)
bułki ze smażoną cebulką
chleb pszenno-żytni z makiem
pszenne bułeczki z makiem
chleb z garnka
graham
łatwy chlebek cebulowy
chlebek na zsiadłym mleku
żywiecki chleb z ziemniakami
bułeczki jogurtowe z czosnkiem
pomidorowe bułeczki ślimaczki
bułeczki na piwie
bułeczki owsiane
bułki na majonezie
chleb litewski (na drożdżach)
bułeczki z masełkiem czosnkowym
bułki z oliwkami
ślimaczki ze szpinakiem
bułki mleczne z sezamem
maślane bułeczki z kruszonką
bułki pszenne z siemieniem
bułeczki z cukinią i ziołami
żytnie bułeczki z zaparzanej mąki
bułki z farszem z boczku i pieczarek
pszenne półbagietki
chałka z cynamonową kruszonką
cebularze z salami pepperoni
bułeczki ziołowe z serem
bułki jogurtowe z czarnuszką
nocne bułeczki
śląskie bułeczki
chleb na drożdżach
chleb pszenno-żytni z siemieniem
chlebek owsiany z czarnuszką
rogale maślano-miodowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz