Ta chrupiąca sałatka będzie pasowała nie tylko do obiadu, ale także do domowych kebabów.
Składniki:
- 1/2 kapusty pekińskiej
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 zielonego ogórka
- mała cebula
- 1 marchewka
- 3 ogórki konserwowe
- 2 łyżki majonezu
- mały kubeczek jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Majonez i jogurt wymieszać z przyprawami i startym czosnkiem. Kapustę zeszatkować. Ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Marchewkę zetrzeć na średnich oczkach tarki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać z sosem czosnkowym i odstawić na chwile, aby smaki się połączyły.
smacznie wygląda, czasami na obiad przygotowuję podobną :)
OdpowiedzUsuńzapomniała Pani napisać w składnikach, ile marchewki jest potrzebne :)
dziękuję za czujność już poprawiam
Usuń