sobota, 23 sierpnia 2014

kapusta kiszona zasmażana




Najlepszy dodatek do wieprzowiny. Taką robiła moja babcia.

Składniki:

  • 400 g kiszonej kapusty
  • 1 kiełbasa
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • ziele angielskie 
  • liście laurowe
  • łyżka smalcu
  • 1 łyżka mąki
  • sól,pieprz
Kapustę przełożyć do garnka, zalać 1/2 szklanki wody, dodać ziele i liście laurowe gotować kwadrans. Na smalcu podsmażyć kiełbasę pokrojoną w kawałki i posiekaną cebulę. Przełożyć je do kapusty a na pozostałym tłuszczu usmażyć mąkę. Zalać zimną wodą, szybko wymieszać i wlać do kapusty, wymieszać, dodać czosnek i doprawić. Zagotować. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zobacz także

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fb Pop-up