sobota, 14 marca 2015

filet pod paprykową pierzynką


Od jakiegoś czasu praktycznie nie jadamy smażonych mięs a przygotowuję je w piekarniku. Często są to filety z kurczaka, które mój mąż bardzo lubi. Te upiekłam z dodatkiem kolorowych papryk i mozzarelli. Myślę, że będą świetnym sposobem na przemycenie dziecku warzyw- podane tak kolorowo i apetycznie same proszą się o zjedzenie. 

Składniki dla dwóch osób:
  • duży pojedynczy filet z kurczaka
  • po kawałku zielonej, czerwonej i żółtej papryki
  • 2 łyżki startej mozzarelli
  • ząbek czosnku
  • sól morska
  • pieprz świeżo mielony
  • słodka papryka
Mięso opłukać i przeciąć na dwa płaty. Natrzeć solą, pieprzem, słodką papryką i rozdrobnionym czosnkiem. Papryki pokroić w drobną kosteczkę. Mięso umieścić w blaszce do pieczenia, przykryć kosteczkami papryki, lekko docisnąć. Posypać mozzarellą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 20 minut. Podawać z ziemniakami lub kaszą i surówką.  

5 komentarzy:

  1. Świetny sposób na kurczaka ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ooo. Wspaniały pomysł na niedzielny obiadek.
    Super

    OdpowiedzUsuń
  3. Kurczaka mogę jeść na miliony sposobów ;) oryginalny, lubię ser i paprykę ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. właśnie dziś robiłam na obiadek=) polecam polecam polecam

    OdpowiedzUsuń

zobacz także

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fb Pop-up