sobota, 1 sierpnia 2015

surówka z pekińskiej na ostro


Jeśli lubicie chrupiące surówki o bardziej wyrazistym smaku ta na pewno przypadnie Wam do gustu. Podaję ją np. do smażonej ryby ale będzie też świetna do domowych hot dogów. Ilość chrzanu oczywiście można modyfikować i dostosować do swojego smaku. 

Składniki:
  • 1/3 główki kapusty pekińskiej
  • 2 marchewki
  • winne jabłko
  • koperek
  • łyżka majonezu
  • łyżka śmietany
  • łyżka ostrego chrzanu kremowego
  • pieprz
  • sól
Kapustę drobno poszatkować, koperek posiekać, marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Majonez, śmietanę i chrzan wymieszać i połączyć ze składnikami sałatki. Jeśli trzeba to przyprawić jeszcze solą i pieprzem. 

4 komentarze:

  1. Uwielbiam takie klasyczne surówki! :) Wygląda smakowicie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też lubię:) można dodać do nich cokolwiek a zawsze wychodzi pysznie:)

      Usuń
  2. A śmietana ma być ilu % ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. najlepiej jogurt naturalny gęsty

      Usuń

zobacz także

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fb Pop-up