Niby zwykły kotlet, a w smaku bardzo oryginalny. Musztardą zastępujemy jajko, dzięki temu mięsko jest soczyste i ma ładny kolor po upieczeniu. Możemy użyć ostrej musztardy, wtedy smak będzie bardzo wyrazisty.
Składniki:
- pierś z kurczaka
- czosnek
- sól
- 2-3 łyżki musztardy
- 1/3 szklanki mleka
- mąka
- bułka tarta
- tłuszcz do smażenia
Pierś z kurczaka pokroić na kotlety, każdy rozbić. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z solą i natrzeć mięso. Mleko wymieszać z musztardą. Kotlety panierować w mące, musztardzie z mlekiem i bułce tartej. Smażyć jak zwykłe kotlety.
ciekawy pomysł na panierkę:)
OdpowiedzUsuńkuszący i bardzo prosty przepis .... chyba spróbuję:)
OdpowiedzUsuń