Wreszcie znalazłam sposób na wykorzystanie wiśni, które zostały mojemu mężowi po zrobieniu wiśniówki i całą zimę czekały w słoiku zalane alkoholem. Choć do zrobienia pomadek wystarczą trzy składniki, to jest to dość czasochłonne. Efekt końcowy jest powalający, a smak jest wart ubrudzenia się czekoladą po łokcie:)
Soczysta wiśnia w miękkim kremie oblana czekoladą...ktoś się skusi?
składniki:
1 tabliczka gorzkiej czekolady
2 łyżki nutelli
10 wiśni z alkoholu
Czekoladę topimy w kąpieli wodnej i za pomocą pędzelka smarujemy foremki silikonowe lub foremki po bombonierce.Kiedy zastygnie, wkładamy wiśnię i łyżeczką moczoną w mleku rozsmarowujemy na niej nutellę. Zalewamy powierzchnię czekoladą i rozsmarowujemy. Chłodzimy w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz