Mam dziś dla Was przepis, który powstał przypadkiem, w trakcie robienia. Wyszła z tego przepyszna potrawka, która można zaprawić na zimę do słoików i zjeść np. z ryżem i kurczakiem, z makaronem lub jako dodatek do obiadu. Ciekawe połączenie grzybów, papryki i brokuła, doprawione smakiem pomidorów i ostrej papryki. Polecam!
Składniki:
- 2 kg grzybów (użyłam maślaków)
- 3 duże czerwone papryki
- 1 duży brokuł
- 3 główki cebuli
- 300 g koncentratu pomidorowego
- olej do smażenia
- ostra papryka
- pieprz
- sól do smaku według uznania
- łyżka octu
- czosnek
W rondlu rozgrzać olej. Cebulę pokroić w piórka i wrzucić na olej. Wrzucić oczyszczone i pokrojone grzyby. Dusić chwilę, po czym dodac pokrojoną paprykę, brokuła oraz czosnek. Dusić około 20 minut. Dodać koncentrat oraz przyprawy i gotować jeszcze chwilę. gorące przełożyć do słoika lub podać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz