Sałatka z tuńczykiem bardzo często pojawia się na moim stole, w różnych odmianach. Ostatnio dodałam kapustę pekińską i chrzan dla ostrości i ta wersja chyba najbardziej mi smakowała.
Składniki:
- 1 szklanka ryżu
- 2 puszki tuńczyka w kawałkach
- 1/4 główki kapusty pekińskiej
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka czerwonej fasoli (lub mieszanej biała z czerwoną)
- 5 łyżek majonezu
- 3 jajka
- 1 mały kubek jogurtu naturalnego
- 1 łyżka chrzanu
- sól
- pieprz
Ryż ugotować na sypko i wystudzić. Jogurt wymieszać z chrzanem i majonezem. Ryby, fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy. Kapustę posiekać, jajka ugotować na twardo i zetrzeć na grubej tarce. Wszystkie składniki razem wymieszać i doprawić do smaku. Schłodzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz