zupa szpinakowa na rosole


Ta smaczna i pełna witamin zupa to mój sposób na wykorzystanie niedzielnego rosołu. Idealna na poniedziałek, zwłaszcza, że jest gotowa w kilka minut.

Składniki:

  • 2 litry rosołu (najlepiej z marchewką)
  • 200 g szpinaku mielonego (może być mrożony)
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • pieprz
  • makaron nitki
Rosół zagotować, dodać szpinak. Gotować kilka minut. Do miseczki przełożyć śmietanę i wlać chochelkę zupy, szybko wymieszać rózgą i wlać do garnka. Dodać starty drobno czosnek i doprawić do smaku. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Zupę podawać z makaronem. Dobrze smakuje też z grzankami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz