Prosty i niedrogi sposób na niedzielny obiad. Jeśli znudziły Wam się tradycyjne schabowe, spróbujcie schabu w tej wersji. Smakują pysznie z kluskami śląskimi, kaszą lub ziemniakami i surówką.
Składniki:
- 5 plastrów schabu bez kości
- 3 łyżeczki łagodnej musztardy
- 2 ogórki konserwowe
- 2 cebule
- sól morska
- pieprz
- 2-3 łyżki oleju
Każdy kawałek mięsa posmarować musztardą.
Ogórki pokroić wzdłuż i ułożyć na mięsie.
Całość zwinąć w roladki, jeśli trzeba to związać bawełnianym sznurkiem.
Cebulę pokroić w krążki, wrzucić na rozgrzany tłuszcz, zeszklić. Dodać mięso i szybko obsmażyć je na brązowo, podlać połową szklanki ciepłej wody i dusić pod przykryciem około 15 minut.
Uwielbiam te zrazy, są pyszne.
OdpowiedzUsuńRównież ja potwierdzam, zrazy wyśmienite.
OdpowiedzUsuńZrobię, ale z karkówki.
OdpowiedzUsuńZrobilam dziś na obiad - zrazy były pyszne:)
OdpowiedzUsuńi czym tu się zachwycać???
OdpowiedzUsuńsory, ale to b.prymitywne danie