sałatka z jabłka i pora


Aby sałatka nie była mdła dodałam do  niej jabłko. Dzięki niemu stała się chrupiąca i lekko kwaśna. 

Składniki:

  • 1 por
  • 1 niezbyt słodkie jabłko
  • 300 g pieczarek
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 4 jajka
  • majonez
  • pieprz
  • sól
Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Pieczarki ugotować w osolonej wodzie, odsączyć i pokroić w kostkę. Pora pokroić na plasterki, zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut a następnie odsączyć. Warzywa z puszki przepłukać na durszlaku zimną wodą. Jabłko pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski, wymieszać z majonezem i doprawić do smaku. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz