poniedziałek, 4 maja 2015

karczek z grilla


Ostatnio na blogu było dużo słodkości więc teraz mam coś dla mięsożerców. Porządny kawał wieprzowinki, miękki i soczysty, dobrze doprawiony. 

Składniki:
  • 1 kg karczku wieprzowego bez kości
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki przyprawy do grilla Master Cook
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • pieprz kolorowy
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
  • odrobina chilli
  • 2 łyżki oleju
  • sól do smaku
 Czosnek przecisnąć przez  praskę. Wymieszać z olejem i wszystkimi przyprawami. Mięso opłukać, pokroić w niezbyt grube plastry. Natrzeć mieszanką przypraw, przełożyć do miski i szczelnie zamknąć. Odstawić do lodówki na dzień lub nawet dwa. Zamarynowane mięso ułożyć na tacce do grillowania lub folii aluminiowej i piec na grillu obracając co jakiś czas. 



Mięso zamarynowałam w przyprawach, które w ramach testowania dostałam od firmy Master Cook. Bardzo przypadły mi do gustu, zwłaszcza to, że są dostępne w dużych opakowaniach, które cenowo bardzo się opłacają. 
Możecie je kupić tutaj: www.przyprawypremium.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zobacz także

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fb Pop-up