Delikatne i kruche klasyczne serduszka z marmoladą.Ja przełożyłam je konfiturą malinową własnej roboty.
Jej cierpki smak idealnie przełamuje słodycz pudru.
składniki:
70 dag mąki
3 jajka
kostka masła
2 op. cukru waniliowego
1 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenie
słoiczek ulubionej marmolady
3 jajka
kostka masła
2 op. cukru waniliowego
1 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenie
słoiczek ulubionej marmolady
Z podanych składników zagnieść ciasto i chłodzić je w lodówce przez godzinę. Następnie rozwałkować i wycinać ciasteczka. piec ok 7 minut w 180*C. Po wystudzeniu przekładać marmoladą i posypać cukrem pudrem.
uwaga! z podanej ilości składników wychodzi około 140 już przełożonych podwójnych ciasteczek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz