Składniki na ok. 60 sztuk:
- 200 g masła
- 130 g cukru
- 250g mąki
- 1 jajko
- 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
- duża czubata łyżka kakao
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
Masło utzreć z cukrami na puch, dodać jajko. Zmiksowac krótko i dodac mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia. Miksować aż wszystko dobrze sie połączy (ciasto będzie bardzo gęste). Przekładac ciasto do pistoletu do ciastek lub szprycy i wycikać na blache posmarowaną margaryną. Piec około 6-7 minut w 170*C, wyjmowac kiedy będą lekko miękkie, ponieważ twardnieją w trakcie stygnięcia.
Mmmm ,pychotkowe! :3
OdpowiedzUsuńzrobiłaś mi smaka na takie ciasteczka...
OdpowiedzUsuńA ile mąki ???
OdpowiedzUsuńkurcze fakycznie nie napisałam ile mąki.... zaraz odszukam przepis i dopisze. sorki
UsuńBardzo dobry przepis nareście wyszły mi ciasteczka jak ze sklepu i lepsze
UsuńMi się po upieczeniu rozsypują :(. Co zrobiłam nie tak? Może za mało mąki, bo ciasto nie było jakoś bardzo twarde... Ale dałam tyle, co w przepisie.
Usuń