Składniki na bezę kokosowo makową:
- 10 białek
- 20 dag maku
- 25 dag kokosu
- szczypta soli
- 20 dag cukru pudru
Krem brzoskwiniowy:
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka soku z brzoskwiń ( z puszki)
- 1 budyń waniliowy
- 2 łyżeczki maki ziemniaczanej
- 6 żółtek
- 4 łyzki cukru pudru
- 3/4 kostki masła
Wierzch:
- 330 ml śmietanki kremówki
- 1 opakowanie śniezki
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 puszka brzoskwiń
- 2 kiwi
Na jeden blat wyłożyc krem budyniowy, przykryć drugim blatem. Wyłożyc kremówke i poukładac owoce. Przechowywac w lodówce.
uwielbiam tę część z makiem najbardziej! *.*
OdpowiedzUsuńMniam. Same pyszności :)
OdpowiedzUsuńwow ale fajne :-)
OdpowiedzUsuńhttp://sierotkamarysiawkuchni.blogspot.com/
Czadowe ciasto! I z moim makiem!
OdpowiedzUsuńBardzo słodkie i mega kaloryczne:)
OOjej.. mam ochotę na takie egzotyczne cudo:)
OdpowiedzUsuńMusi wspaniale smakować!
OdpowiedzUsuńPysznie u Ciebie!
Pozdrawiam:)
Mam pytanie - jaka śmietana będzie najlepsza ? - 30 czy 36 % ?
OdpowiedzUsuń