kruche medaliony z marmoladą



Składniki:

  • 150 g mąki
  • 100 g masła
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 jajko
  • szczypta soli 
  • marmolada wieloowocowa
  • cukier puder do posypania 
Schłodzone masło posiekać z mąką. i cukrem pudrem. Dodać jajko i sól. Zagnieść ciasto i włolżyc do lodówki na około godzinę.Rozwałkowac. Wycinać szklanka kółka.W połowie kółek wyciąć foremka wzorek. Piec około 15 minut w 180*C. Upieczone kółka  smarować marmoladą i sklejać z kółkami z wzorkiem. Posypać z cukrem pudrem. 

4 komentarze:

  1. Ooo, czyżby foremki z Dekoracji Ciast? Też je mam ale jeszcze leżą i czekają :)
    Ciasteczka cudne!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne te Twoje ciasteczka Klementynko!
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń