Ciasto, a właściwie to deser, które robi się w kwadrans. Bajecznie proste, trudne jest tylko czekanie całą noc aż zastygnie. Bardzo popularne, u mnie robi się je trochę w innej wersji- z kakao i kokosem. Bardzo smaczne, konsystencją przypomina ptasie mleczko.
Składniki (24*24 cm):
- 1 szklanka kaszy manny
 - 1 litr mleka
 - 300 g herbatników
 - 2 łyżka kakao
 - 3 łyżki kokosu
 - 1 kostka margaryny
 - 1 szklanka cukru
 - 100 g gorzkiej czekolady
 - 5 łyżek mleka do polewy
 - cukier waniliowy
 

Lubię wszystko, co z kaszą manną, więc takie ciasto z pewnością by mi zasmakowało :)
OdpowiedzUsuńWlasnie jestem po degustacji stefanii i musze przyznac, ze jest pyszna. polecam wszystkim smakoszom ;))
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńŁatwa, szybka i pyszna. Przepis trafia do moich ulubionych i polecanych koleżankom :)
OdpowiedzUsuń