Ciasto, a właściwie to deser, które robi się w kwadrans. Bajecznie proste, trudne jest tylko czekanie całą noc aż zastygnie. Bardzo popularne, u mnie robi się je trochę w innej wersji- z kakao i kokosem. Bardzo smaczne, konsystencją przypomina ptasie mleczko.
Składniki (24*24 cm):
- 1 szklanka kaszy manny
- 1 litr mleka
- 300 g herbatników
- 2 łyżka kakao
- 3 łyżki kokosu
- 1 kostka margaryny
- 1 szklanka cukru
- 100 g gorzkiej czekolady
- 5 łyżek mleka do polewy
- cukier waniliowy
Lubię wszystko, co z kaszą manną, więc takie ciasto z pewnością by mi zasmakowało :)
OdpowiedzUsuńWlasnie jestem po degustacji stefanii i musze przyznac, ze jest pyszna. polecam wszystkim smakoszom ;))
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńŁatwa, szybka i pyszna. Przepis trafia do moich ulubionych i polecanych koleżankom :)
OdpowiedzUsuń