Takie ziemniaki do fajny dodatek do mięsa z rusztu i sałatki. Mocno czosnkowe z wyciekającym masełkiem i natką. Można je upiec na grillu lub w piekarniku.
Składniki:
- 10 dużych ziemniaków
- 4 łyżki masła
- 1/2 pęczka pietruszki
- 3 ząbki czosnku
- sól
Ziemniaki wyszorować szczoteczką i podgotować w osolonej wodzie około kwadransa. Następnie wystudzić i nożykiem naciąć rowki, w które będzie wkładane nadzienie. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wymieszać z masłem, solą i posiekaną natką pietruszki. Całkowicie wystudzone ziemniaki nadziewać masłem i owijać w papilotki z folii aluminiowej. Piec na grillu lub w piekarniku do miękkości, ale nie za długo, aby masło się nie wytopiło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz