rogaliki kokosowe
Chrupkie, rozpływające się w ustach rogaliki kokosowe. Idealne do herbatki. Długo zachowują świeżość, ale mają jedną wadę- szybko znikają:)
Składniki:
- kostka masła
- 200 g mąki
- 150 g kokosu
- 1 jajko
- szczypta soli
- 80 g cukru pudru
Kokos zmielić w młynku do kawy (chyba, że mamy bardzo drobny). Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i solą. Dodać jajko, zmiksować. Dodać kokos i mąkę. Zmiksować do połączenia składników, przełożyć na stolnicę, podsypać mąką i formować rogaliki rękami posypanymi mąką. Układać na blaszce i piec 15 minut w 180*C.
Mniam, wyglądają prześlicznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo mi sie podoba ten pomysl na rogaliki ;)
OdpowiedzUsuń