sałatka brokułowa z kokardkami


W tej sałatce każdy znajdzie coś dla siebie. Lekko pikantna, o wyraźnym smaku. Świetna na imprezy. 

Składniki:

  • 1 szklanka makaronu kokardki
  • 1 mały brokuł
  • 4 jajka
  • 2 łyżki czarnych oliwek
  • 2 łyżki zielonych oliwek
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 pomidor
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka ostrego sosu (np. jalapeno)
  • sól, pieprz
Makaron ugotować al dente. Brokuł także ugotować. Jajka ugotować na twardo, obrać, podzielić na ćwiartki. Oliwki pokroić na trzy części, paprykę i cebulę w kostkę, pomidora w większą kostkę. Majonez, sos, jogurt i przyprawy wymieszać. Wszystkie składniki połączyć i odstawić na godzinę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz