Pasta kanapkowa to moje ulubione danie na śniadanie. Do tego świeży chrupiący chlebek i więcej nic nie trzeba. Szczególnie lubię pasty rybne, dlatego robię ja na różne sposoby. Do tej dodałam paprykę i żółty ser.
Składniki:
- nieduża wędzona makrela
- 3-4 łyżki startego żółtego sera
- kawałek czerwonej papryki
- kawałek cebuli
- 2 ogórki konserwowe
- 2 łyżki majonezu
- pieprz
- szczypiorek
Makrelę przebrać z ości. Czerwoną paprykę i ogórki pokroić w kosteczkę. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i przyprawić pieprzem. Solić już nie trzeba, ryba jest wystarczająco słona.
Fajny pomysł :) U mnie znajdziesz tradycyjny przepis na pastę z makreli z ogórkiem i cebulką - serdecznie zapraszam :D
OdpowiedzUsuńtakie pasty lubię:)
OdpowiedzUsuńmoja rodzina uwielbia pasty kanapkowe przynajmniej wiemy co jemy bo te wszystkie wędliny robione na jedno kopyto bez smaku a ceny jak z kosmosu
OdpowiedzUsuńdokładnie!
Usuń