Ekspresowa zapiekanka na cieście francuskim, z dużą ilością pieczarek i moim ulubionym salami. Idealna gdy mamy mało czasu na przygotowanie obiadu lub kolacji.
Składniki:
- arkusz ciasta francuskiego
- 200 g pieczarek
- cebula
- kilka plasterków salami
- kilka pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki startej mozzarelli
- łyża oleju
- sól, pieprz
Pieczarki pokroić na plasterki. Cebulę pokroić w plasterki. Podsmażyć na oleju, dodać pieczarki, przyprawić. Ciasto francuskie rozłożyć na blaszce z piekarnika , zawinąć boki do środka. Rozłożyć pieczarki, salami i pomidorki. Pospać mozzarellą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec aż ciasto się zarumieni, czyli około 20-25 minut.
Super pomysł! Spróbuję na bank!
OdpowiedzUsuńNiesamowicie apetyczna!!! :)
OdpowiedzUsuń