Dziś w cyklu "deserowa środa" mam coś dla dzieciaków- przekąskę z ich ulubionych pianek. Zrobiłam je na urodziny Emilki. Chciałam, żeby oprócz słodyczy maluchy zjadły też owoce, dlatego również nadziałam je na patyczki. Jako "stojaka" użyłam połówki jabłka. Taki szaszłykowy jeż super wyglądał na bufeciku dla dzieci i przyciągnął małe łapki.
Składniki:
- kawałek arbuza
- pół jabłka
- garść winogron (najlepiej bezpestkowych)
- garść małych truskawek
- pół paczki pianek marshmallow różowych
- pół paczki pianek w kształcie smerfów
Z arbuza usunąć pestki i pokroić w kwadraty. Nadziać je jako pierwsze na patyczki od szaszłyków (muszą być na dole, bo jeśli puściłyby sok to pianki by się rozmoczyły). Następnie nadziewać na zmianę pianki, truskawki i winogrona. Jabłko położyć na talerzyku skórką do góry, wbić w nie szaszłyki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz