sobota, 11 sierpnia 2012

batony mleczno- bakaliowe



Składniki:
  • 200 g margaryny
  • 20 dag mleka w proszku 
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 100 g pokruszonych herbatników
  • 150 g bakalii 
  • wafle 
Wodę z cukrem zagotować, dodac pokruszoną czekoladę, rozpuścić. Dodać masło i gotować kilka minut. Zdjąć z ognia, dodać przesiane mleko w proszku. Mieszać, gdy zacznie gęstnieć dodać bakalie i herbatniki. Przekładać wafle. Przyłożyć czymś cięzkim i schłodzic w lodówce około 3 godziny. 

6 komentarzy:

  1. fajne te batony
    szczególnie, gdy tak mocno lubi się mleko w proszku

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj, zapomniane już trochę mleko w proszku jest cudowne :-)
    Przypomniały mi się smaki dzieciństwa, kiedy wyjadałąo się tec słodki proszek prosto z torebki!
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Zapomniałam o tych waflach:)
    Mam podobny przepis:)
    One są pyszne<3

    OdpowiedzUsuń
  4. Pięknie wyglądają i bardzo smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kocham mleko w proszku. Dawno temu robiłam taki blok czekoladowy, ale bez wafli, chyba spróbuję z waflami, bo to fajny pomysł:)

    OdpowiedzUsuń

zobacz także

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fb Pop-up