Składniki:
- 200 g margaryny
- 20 dag mleka w proszku
- 3/4 szklanki cukru
- 1/2 szklanki wody
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- 100 g pokruszonych herbatników
- 150 g bakalii
- wafle
Wodę z cukrem zagotować, dodac pokruszoną czekoladę, rozpuścić. Dodać masło i gotować kilka minut. Zdjąć z ognia, dodać przesiane mleko w proszku. Mieszać, gdy zacznie gęstnieć dodać bakalie i herbatniki. Przekładać wafle. Przyłożyć czymś cięzkim i schłodzic w lodówce około 3 godziny.
fajne te batony
OdpowiedzUsuńszczególnie, gdy tak mocno lubi się mleko w proszku
Oj, zapomniane już trochę mleko w proszku jest cudowne :-)
OdpowiedzUsuńPrzypomniały mi się smaki dzieciństwa, kiedy wyjadałąo się tec słodki proszek prosto z torebki!
Pozdrawiam serdecznie!
Zapomniałam o tych waflach:)
OdpowiedzUsuńMam podobny przepis:)
One są pyszne<3
Pięknie wyglądają i bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie batony!!!
OdpowiedzUsuńKocham mleko w proszku. Dawno temu robiłam taki blok czekoladowy, ale bez wafli, chyba spróbuję z waflami, bo to fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuń