składniki na ok 50 sztuk:
- 250 g masła
- 100 g cukru pudru
- 2 łyżeczki cynamonu
- 3 łyzki mleka
- 300 g mąki
- 1 łyżeczka kakao
- biała i gorzka czekolada ( po około 6 kostek) do dekoracji
- 2 łyzki smietanki kremówki
Masło utrzec na puch, dodać cukier puder, mleko makę, cynamon i kakao. Miksować aż ciasto będzie jednolite. Przełożyc do szprycy i wyciskac na papier do pieczenia paseczki o długości około 8 cm. Piec ok 15 minut w 180*C. Ostudzić na kratce. Czekolady umieścic w osobnych miseczkach, do każdej wlac po łyżce kremówki i roztopić w kapieli wodnej. Polac ciasteczka, pozostawić do zastygnięcia czekolady.
Urocze! Przypominają mi ciastka, które piekłam razem z dziadkiem;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Malwinna