cynamonowe pałeczki ze szprycy



składniki na ok 50 sztuk:

  • 250 g masła
  • 100 g cukru pudru
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 3  łyzki mleka
  • 300 g mąki
  • 1 łyżeczka kakao
  • biała i gorzka czekolada ( po około 6 kostek) do dekoracji 
  • 2 łyzki smietanki kremówki
Masło utrzec na puch, dodać cukier puder, mleko makę, cynamon i kakao. Miksować aż ciasto będzie jednolite. Przełożyc do szprycy i wyciskac na papier do pieczenia paseczki o długości około 8 cm. Piec ok 15 minut w 180*C. Ostudzić na kratce. Czekolady umieścic w osobnych miseczkach, do każdej wlac po łyżce kremówki i roztopić w kapieli wodnej. Polac ciasteczka, pozostawić do zastygnięcia czekolady.

1 komentarz:

  1. Urocze! Przypominają mi ciastka, które piekłam razem z dziadkiem;)

    pozdrawiam

    Malwinna

    OdpowiedzUsuń