poniedziałek, 6 maja 2013

herbatnikowy przekładaniec (bez pieczenia)



Prosicie o ciasta bez pieczenia, dlatego wczoraj machnęłam przekładańca herbatnikowego. Filozofii żadnej tu nie ma, tylko herbatniki, masa budyniowa, owoce i galaretka. Nawet dziecko zrobiłoby go bez problemu. Zaproście więc swoje pociechy do wspólnej zabawy i wyczarujcie takie ciasto. A oprócz ciasta zyskacie kilka miłych wspólnych chwil....

Składniki: (foremka 21*36cm)

  • 400 g herbatników
  • 1,5 l mleka
  • 3 opakowania budyniu waniliowego
  • 4 łyżki kokosu
  • 6 łyżek cukru
  • 150 g margaryny Palma
  • 2 galaretki żółte
  • winogrona białe i czerwone
  • brzoskwinie
Z mleka, kokosu, cukru i proszku budyniowego ugotować budyń. Do gotującego się budyniu dodać margarynę i mieszając ponownie zagotować. W blaszce wyłożyć warstwę herbatników, nastepnie jedną trzecią gorącego budyniu. poźniej kolejno herbatniki, budyń, herbatniki, budyń. Ułożyć owoce. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody, tężejące wylać na ciasto. Schłodzić, najlepiej w lodówce. 

6 komentarzy:

  1. Proste a jakie efektowne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. to prawda, baaardzo proste. A z doświadczenia wiem, że dzieciaki uwielbiają ciasta z galaretką!

    OdpowiedzUsuń
  3. ależ u Ciebie słodko, kolorowo i pysznie :) ja dla odmiany zapraszam na grilla ;) http://www.zgrilla.pl/szaszlyki-z-tunczykiem-2/

    OdpowiedzUsuń
  4. Najszybsze ciasto dla gości;D Pyszne, i jak tu schudnąć z Pani przepisami? Człowiek chce spróbować wszystkiego :p

    OdpowiedzUsuń

zobacz także

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fb Pop-up