sobota, 15 lutego 2014

surówka z białej rzodkwi


Biała rzodkiew jest niedoceniona w naszej codziennej kuchni. A szkoda bo jest zdrowa i smaczna. Taka surówka jest idealna do obiadu. Świetnie komponuje się z pieczonym mięsem lub rybą. Samo zdrowie!

Składniki:

  • 1 biała rzodkiew
  • pęczek różowej rzodkiewki
  • 2 marchewki
  • 2 jabłka
  • pół pęczka koperku
  • 3-4 łyżki kwaśnej śmietany
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • sok z cytryny
Rzodkiew, marchewkę i jabłka obrać i  zetrzeć na grubej tarce. Koperek posiekać. Wymieszać ze śmietaną, doprawić do smaku. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zobacz także

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fb Pop-up