środa, 12 marca 2014

obiad w pudełku IV


Kolejny obiad na wynos dla męża do pracy. Tym razem nie kasza  a ryż z ostrym sosem na chińską nutę. Doprawiłam go mieszanką ognistą od firmy Kamis- jest rewelacyjna, mój mąż uwielbia pikantne smaki i często jej używa. 

Składniki:

  • 1/2 szklanki ryżu
  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 łyżki fasoli z puszki
  • 2 łyżki kukurydzy z puszki
  • kawałek czerwonej papryki
  • kawałek pomarańczowe papryki
  • 1/2 cebuli
  • 1 łużka pędów bambusa z puszki
  • 3 łyżki ketchupu
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka Kamis
  • mieszanka ognista w młynku Kamis
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Tłuszcz rozgrzać i wrzucić posiekaną cebulę i mięso pokrojone w kostkę. Smażyć chwilę, dodać paprykę pokrojoną w kostkę, pędy bambusa, fasolę i kukurydzę. Wlać ketchup, dodac przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę dusić razem i doprawić. W pojemniku ułożyć 3/4 ryżu, wyłożyć sos a na środku ułożyć jeszcze gałkę ryżu. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zobacz także

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fb Pop-up