wtorek, 28 października 2014

surówka pekińska z kukurydzą


Ta chrupiąca sałatka będzie pasowała nie tylko do obiadu, ale także do domowych kebabów. 

Składniki:
  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 zielonego ogórka
  • mała cebula
  • 1 marchewka
  • 3 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki majonezu
  • mały kubeczek jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
Majonez i jogurt wymieszać z przyprawami i startym czosnkiem. Kapustę zeszatkować. Ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Marchewkę zetrzeć na średnich oczkach tarki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać z sosem czosnkowym i odstawić na chwile, aby smaki się połączyły. 

2 komentarze:

  1. smacznie wygląda, czasami na obiad przygotowuję podobną :)
    zapomniała Pani napisać w składnikach, ile marchewki jest potrzebne :)

    OdpowiedzUsuń

zobacz także

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fb Pop-up