Jeden z najlepszych serników jakie jadłam. Dosłownie rozpływa się w ustach a jego delikatność w połączeniu z chrupiącymi orzechami smakuje nieziemsko. Kawałek tego sernika to prawdziwa bomba kaloryczna, ale nawet to nie jest w stanie powstrzymać przed sięgnięciem po następny kawałek.
*foremka 25*34 cm
Składniki:
- 1 kg sera białego w kostce
- 8 jajek
- 500 ml śmietanki kremówki
- 1 szklanka oleju
- 1 szklanka mleka
- 2 opakowania budyniu toffi
- 1,5 szklanki cukru
- szczypta soli
- paczka okrągłych biszkoptów
- puszka kajmaku
- 200 g orzechów włoskich
- łyżka masła
- 50 g gorzkiej czekolady
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie rozłożyć herbatniki.
Witam, wygląda przepysznie! Czy ten sernik można zrobić z serka wiaderkowego president?
OdpowiedzUsuńmożna:)
UsuńBudynie małe czy duże?
OdpowiedzUsuńBaaardzo dobry ten serniczek, był na święta i wszyscy byli zachwyceni :) polecam!
OdpowiedzUsuńKremówke wlać prosto z kubeczka czy ma być ubita?
OdpowiedzUsuńProsto z kubeczka
Usuń