czwartek, 10 listopada 2016

Profesjonalny młynek do kawy – sprzęt obowiązkowy w każdej kawiarni



W ostatnich latach zauważalny jest w Polsce prawdziwy renesans kawiarni. Umawianie się na spotkanie w przy kawie stało się po prostu modne, dlatego nad otwarciem własnego lokalu myśli bardzo wiele osób.


W ostatnich latach zauważalny jest w Polsce prawdziwy renesans kawiarni. Umawianie się na spotkanie w przy kawie stało się po prostu modne, dlatego nad otwarciem własnego lokalu myśli bardzo wiele osób. Decydując się na taki biznes, należy liczyć się z inwestycją nie tylko w atrakcyjny wystrój lokalu, ale przede wszystkim w sprzęt umożliwiający serwowanie tak smacznej kawy, by przyciągała jak najwięcej gości. Jednym z podstawowych sprzętów decydujących o smaku tego szlachetnego napoju jest niewątpliwie młynek do kawy.

Jak pokonać konkurencję znanych sieci kawiarni?

Szczególnie w dużych miastach kawiarniany rynek zdominowany jest przez znane, międzynarodowe sieci, z którymi małe kawiarnie muszą nauczyć się konkurować. Oznaczone znanym logo kawiarnie przyciągają wielu klientów, przeświadczonych o doskonałej jakości sprzedawanej w nich kawy. W rzeczywistości kawy serwowane w papierowych kubkach nie wyróżniają się niczym szczególnym poza wysoką cenę, dlatego konkurenci sieciówek mają duże szanse na przyciągnięcie do swoich lokali prawdziwych koneserów kawy. O walorach smakowych kawy decyduje szereg czynników. Ważny jest kraj pochodzenia kawy, jakość ziaren i ich prażenia, umiejętne mieszanie różnych gatunków kaw, a także znajomość receptur na różne rodzaje kawy. Oczywiście nawet najlepszy barista mający do dyspozycji najdroższe gatunki kawy nie będzie w stanie wydobyć z nich właściwego smaku i aromatu bez odpowiedniego sprzętu. Podstawą jest profesjonalny ekspres do kawy, a także młynek do mielenia ziaren. Urządzając kawiarnię, nie należy żałować na te urządzenia pieniędzy, ponieważ od ich niezawodności i jakości w dużej mierze będzie zależał sukces lokalu.

W jaki młynek do kawy wyposażyć kawiarnię?

Patrząc na ofertę sklepów dostarczających profesjonalny sprzęt dla gastronomii, można zauważyć, że dostępne młynki do kawy różnią się przede wszystkim ceną. Te najdroższe są najbardziej wydajne, a mając mechanizm oparty na żarnach wykonanych z najtwardszych materiałów np. żeliwa potrafią niezwykle szybko zmielić żądaną porcję kawy. Urządzenia te oferują zwykle szereg dodatkowych funkcji, takich jak regulację grubości mielenia ziaren, automatyczne mielenie porcji kawy, czy też elektroniczny wyświetlacz. Z pewnością inwestycja w taki sprzęt jest opłacalna dla sklepów sprzedających kawę oraz większych kawiarni, w których potrzebna jest na bieżąco duża ilość świeżo zmielonej kawy. Mniejsze, bardziej kameralne kawiarnie mogą zdecydować się na urządzenie tańsze, choć i w tym przypadku powinny sięgnąć po sprzęt renomowanej firmy, znanej z dostarczania urządzeń wysokiej jakości. Przykładem takiego solidnego i niedrogiego urządzenia dla kawiarni może być młynek do kawy niemieckiej firmy Bartscher: http://www.xxlgastro.pl/pl/bartscher-mynek-do-kawy-model-tauro.html. Jest on przeznaczony specjalnie do obsługi kolbowych ekspresów ciśnieniowych i pozwala mielić porcje kawy od 5 do 12 g. Posiada także 2 pojemniki: na ziarna o pojemności 1 kg oraz na zmieloną kawę o pojemności 600 g.
W ostatnich latach zauważalny jest w Polsce prawdziwy renesans kawiarni. Umawianie się na spotkanie w przy kawie stało się po prostu modne, dlatego nad otwarciem własnego lokalu myśli bardzo wiele osób. Decydując się na taki biznes, należy liczyć się z inwestycją nie tylko w atrakcyjny wystrój lokalu, ale przede wszystkim w sprzęt umożliwiający serwowanie tak smacznej kawy, by przyciągała jak najwięcej gości. Jednym z podstawowych sprzętów decydujących o smaku tego szlachetnego napoju jest niewątpliwie młynek do kawy. Jak pokonać konkurencję znanych sieci kawiarni? Szczególnie w dużych miastach kawiarniany rynek zdominowany jest przez znane, międzynarodowe sieci, z którymi małe kawiarnie muszą nauczyć się konkurować. Oznaczone znanym logo kawiarnie przyciągają wielu klientów, przeświadczonych o doskonałej jakości sprzedawanej w nich kawy. W rzeczywistości kawy serwowane w papierowych kubkach nie wyróżniają się niczym szczególnym poza wysoką cenę, dlatego konkurenci sieciówek mają duże szanse na przyciągnięcie do swoich lokali prawdziwych koneserów kawy. O walorach smakowych kawy decyduje szereg czynników. Ważny jest kraj pochodzenia kawy, jakość ziaren i ich prażenia, umiejętne mieszanie różnych gatunków kaw, a także znajomość receptur na różne rodzaje kawy. Oczywiście nawet najlepszy barista mający do dyspozycji najdroższe gatunki kawy nie będzie w stanie wydobyć z nich właściwego smaku i aromatu bez odpowiedniego sprzętu. Podstawą jest profesjonalny ekspres do kawy, a także młynek do mielenia ziaren. Urządzając kawiarnię, nie należy żałować na te urządzenia pieniędzy, ponieważ od ich niezawodności i jakości w dużej mierze będzie zależał sukces lokalu. W jaki młynek do kawy wyposażyć kawiarnię? Patrząc na ofertę sklepów dostarczających profesjonalny sprzęt dla gastronomii, można zauważyć, że dostępne młynki do kawy różnią się przede wszystkim ceną. Te najdroższe są najbardziej wydajne, a mając mechanizm oparty na żarnach wykonanych z najtwardszych materiałów np. żeliwa potrafią niezwykle szybko zmielić żądaną porcję kawy. Urządzenia te oferują zwykle szereg dodatkowych funkcji, takich jak regulację grubości mielenia ziaren, automatyczne mielenie porcji kawy, czy też elektroniczny wyświetlacz. Z pewnością inwestycja w taki sprzęt jest opłacalna dla sklepów sprzedających kawę oraz większych kawiarni, w których potrzebna jest na bieżąco duża ilość świeżo zmielonej kawy. Mniejsze, bardziej kameralne kawiarnie mogą zdecydować się na urządzenie tańsze, choć i w tym przypadku powinny sięgnąć po sprzęt renomowanej firmy, znanej z dostarczania urządzeń wysokiej jakości. Przykładem takiego solidnego i niedrogiego urządzenia dla kawiarni może być młynek do kawy niemieckiej firmy Bartscher: http://www.xxlgastro.pl/pl/bartscher-mynek-do-kawy-model-tauro.html. Jest on przeznaczony specjalnie do obsługi kolbowych ekspresów ciśnieniowych i pozwala mielić porcje kawy od 5 do 12 g. Posiada także 2 pojemniki: na ziarna o pojemności 1 kg oraz na zmieloną kawę o pojemności 600 g.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zobacz także

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fb Pop-up