brzoskwiniowy serniczek na zimno

Szybki torcik na zimno, do zrobienia w pół godziny. 



Biszkopt:
2 jajka
1/2 szklanki mąki
1/3 szklanki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa serkowa i mus:
500 g serka homogenizowanego brzoskwiniowego (kupiłam w Biedronce)
3 galaretki brzoskwiniowe
puszka brzoskwiń

Ze składników na biszkopt pieczemy cienki placek. Połowę brzoskwiń kroimy w kostkę, 2 galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wody, studzimy, miksujemy z serkiem. Dodajemy brzoskwinie i mieszamy, wylewamy na biszkopt. Chłodzimy aż stężeje. Resztę brzoskwiń miksujemy blenderem na mus, galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody, dodajemy do musu, mieszamy. Wylewamy na masę serkową. Wstawiamy do lodówki na min. 3-4 godziny. dekorujemy bezami.


2 komentarze:

  1. bardzo podobny był u mnie w ten weekend, przepyszny!

    OdpowiedzUsuń
  2. Od 1 stycznia aż do 31 grudnia po północy niech obsypuje Panią radość i szczęście-od stóp do głów-Tęczowymi kolorami piękna Dla Pani i wszystkich najbliższych Pani sercu

    OdpowiedzUsuń