Puszyste ciasto z bakaliami, o konsystencji biszkopta. Pachnące cytryną i pomarańczą. Z moimi ulubionymi kandyzowanymi skórkami.
Składniki:
- 3 szklanki maki
- 1 3/4 szklanki cukru (lub mniej)
- 5 jajek
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki oleju
- 1 szklanka oranżady pomarańczowej
- skórki kandyzowane z pomarańczy kolorowe
- suszona zurawina
- skórki świeżo starte z cytryny i pomarańczy
cukru to ma być 1 szklanka i 3/4 ? bo czytając to na pierwszy rzut oka jest 13/4 szklanki cukru
OdpowiedzUsuńtak jedna i 3/4 szklanki.
OdpowiedzUsuńJak upiekę to dam znać jak wyszło :)
OdpowiedzUsuńJak duża blacha? Takiej jak na zdjęciu nie posiadam.
OdpowiedzUsuńMoże byc tortownica 21cm lub foremka na babkę
Usuń