beza kokosowa:
- 50 dag drobnego kokosu
- 10 białek
- 40 dag cukru
- 2 łyzki mąki
masa kawowa:
- 1/2 l mleka
- 2 łyzki maki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- cukier waniliowy
- 2 jajka
- 4 żółtka
- 4 łyzki cukru
- łyżeczka sypkiej kawy mielonej
- 2 kieliszki likieru kawowego
- 1 kostka margaryny
budyń. Na końcu wsypac kawę i wlać likier. Przełożyć blaty kokosowe. Schłodzić w lodówce.
pyszna
OdpowiedzUsuńMmm takie blaty bezowe muszą smakować przepysznie z kremem kawowym!
OdpowiedzUsuńAle ciacho. Uwielbiam takie.
OdpowiedzUsuńMniami, pyszności :)
OdpowiedzUsuńA w jakiej temp. upiec beze kokosową i przez ile piec? :)
OdpowiedzUsuń