Warstwowy sernik z budyniem czekoladowym, oparty na kruchym cieście. Najlepiej piec go w kąpieli wodnej, wtedy wychodzi idealnie równy i się nie przypali. Należy wtedy pamiętać, żeby wydłużyć czas pieczenia. Pieczemy do zarumienienia się sera. Pod koniec usuwamy blaszkę z wodą, aby ładnie sie zapiekł. Przepis ze strony kulinarnespotkania.blogspot.com
Składniki na ciasto:
- 2,5 szkl. mąki
- 150 g masła
- 1/2 szkl. cukru
- 2 jajka
- 2 łyżeczki proszku
Warstwa budyniowa:
- 4 budynie czekoladowe
- 1 l mleka
Ser:
- 1 kg twarogu
- 1 szkl. cukru
- 4 jajka
- 1 budyń waniliowy
jaki apetyczny
OdpowiedzUsuńPyszota :}
OdpowiedzUsuńjak sernik to już jest mój ja często kupuję w Lidlu ser wiaderkowy i robię ciasto na zimno z galaretką ale ten wygląda bardzo smakowicie:)
OdpowiedzUsuńWspaniale wygląda, a ta warstwa budyniu musi się świetnie z całą resztą komponować :)
OdpowiedzUsuń