Bardzo kruchy spod, posmarowany konfiturą malinowo- waniliową. Wypełniony kremem waniliowym i malinami. Użyłam własnej kwaśnej konfitury, ale doskonale sprawdzi się też malinowa frużelina.
Składniki na spód:
- 250 g mąki
- 150 g cukru
- 2 żółtka
- 2 łyżki kwaśnej smietany
- 125 g margaryny
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżka startej gorzkiej czekolady
- starta skórka z cytryny
- konfitura malinowa z wanilią
- 2 szklanki mleka
- 100 g margaryny
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 2 jajka
- laska wanilii
- skórka z cytryny
- 2 łyżki cukru
- maliny
- 4 kostki czekolady
- 1 łyżka mleka
wczoraj stwierdziłyśmy ze znajomą, że połączenie czekolady i malin jest idealne, co prawda jadłyśmy lody, ale smaki podobne ;)
OdpowiedzUsuńracja:)
UsuńPiękna i smakowita :)!
OdpowiedzUsuń