na słodko
na słono
pieczywo
przelicznik wag
MOJE KSIĄŻKI
o mnie
kontakt
współpraca
ja w mediach
krewetki w oleju sezamowym
Składniki:
krewetki
2 łyżeczki oleju sezamowego
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
1 jajko
3 łyżki mąki
3 łyżki bułki tartej
Krewetki rozmrozić, odsączyć, wymieszać z solą, pieprzem, czosnkiem i olejem sezamowym. Odstawić na godzinę. Panierować w mące, jajku i bułce tartej jak kotlety. Smażyć na głębokim tłuszczu, aż będą złote. Podawać z sosem czosnkowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Nowszy post
Starszy post
Strona główna
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz