Znam ten przepis od wielu lat i nie wiem dlaczego odkładałam ich zrobienie tak długo. Uwielbiam biały ser w wypiekach a te rożki są znakomite! Niezbyt słodkie, chrupiące, nadziane pyszną konfiturą malinową. Zasada ich robienia jest taka, że wszystkich składników (masła, mąki i sera) ma być po tyle samo. Dlatego możemy dowolnie używać tej proporcji w zależności od tego, ile chcemy mieć ciastek. Ja zrobiłam z 25 dag i wyszło mi 25 sztuk. Chciałabym zasugerować, aby nie piec ich zbyt długo, wyjmować je z piekarnika kiedy będą złote ale miękkie. Stwardną stygnąc. Bardzo mi zasmakowały i na pewno wkrótce powtórka!
Składniki:
- 25 dag sera białego (najlepiej niemielonego)
- 25 dag masła
- 25 dag mąki
- 2 łyżki cukru pudru + trochę do posypania
- konfitura malinowa lub dowolny dżem lub krem czekoladowy
Wyglądają bardzo smakowicie.:)
OdpowiedzUsuńMuszą smakować, tak jak wyglądają, pysznie :)
OdpowiedzUsuńKacha
Bardzo lubię ten przepis:)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowity przepis! :D
OdpowiedzUsuń