Upały nie nastrajają do pieczenia. Przy piekarniku chyba umarłabym żywcem, choć nie powiem, miałam w planach pieczenie. Będę chyba musiała to przełożyć na inny dzień. Tymczasem zmieniając plany zrobiłam torcik na zimno. Jogurtowa cytrynowa pianka, słodkie winogrona i galaretka z białego wina. Przepyszne trio świetnie się sprawdzi w upalne dni.
Do nasączenia biszkopów i zrobienia winnej pianki użyłam białego półwytrawnego wina CELEBRO FRANCE. Świetnie skomponowało się z cytryną i winogronami. Polecam Wam wina CELEBRO nie tylko ze względu na wyjątkowy smak, ale również dlatego, że butelki są fajnie i czytelnie opisane. Na każdej znajdziemy symbole opisujące z jakimi daniami najlepiej smakują, co dla takiego laika w dziedzinie win jak ja, jest bardzo przydatne.
Zachęcam do odwiedzenia strony Celebro na facebooku, tutaj; www.facebook.com/KlubCelebro
Składniki:
na spód:
- opakowanie biszkoptów
- 2 łyżki rumu
- 1/3 szklanki wina Celebro France (białe półwytrawne0
- 1 kopiasta łyżeczka cukru pudru
na piankę:
- 700 g jogurtu naturalnego
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
- 4-5 łyżeczek żelatyny
- 200 g jasnych winogron
- 200 g ciemnych winogron
na galaretkę:
- 1/2 szklanki wina Celebro France (białe półwytrawne)
- 1/2 szklanki wrzątku
- 2 łyżeczki żelatyny
- łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki cukru
- 150 g mieszanych winogron
(wpis sponsorowany)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz